آموزش پایتون | آموزش قدم به قدم 2021

محتوای جدول

مقدمه :

پایتون زبان برنامه نویسی محبوبی برای توسعه دهندگان نرم افزار ، دانشمندان Data و مهندسین نرم افزار می باشد. پایتون و یادگیری و آموزش پایتون هم برای مبتدیان و هم برای کاربران و برنامه نویسان حرفه ای گزینه مناسبی می باشد ، چراکه دستورات و syntax پایتون بسیار ساده است و یادگیری آن را آسان می کند.این زبان برای ساخت برنامه های کوچک و بزرگ زیادی در زمینه ساخت برنامه های موبایل و وب کاربرد دارد.

پایتون زبانی است که دارای کتابخانه ها ، فریم ورک ها و ماژول ها و پلاگین های مختلفی است که کار را برای برنامه نویسان آسان کرده است.اگرشما قبلا با پایتون کار نکرده اید و مزایای این زبان قدرتمند را نمی دانید ، با ما همراه باشید تا برخی مزایای آن را برای شما بازگو کنیم. برخی مزایا و برتری های زبان پایتون به شرح زیر می باشد:

چرا باید پایتون را یاد بگیرم و مزایای پایتون چیست؟

1- پشتیبانی از چند الگویی در برنامه نویسی:

زبان پایتون از الگوهای برنامه نویسی مختلفی پیروی می کند ، چراکه زبانی است داینامیک و پویا و با دستوراتی محکم و استوار می باشد.زبان پایتون از برنامه نویسی شی گرا ، تابع محور ، برنامه نویسی تجربی و برنامه نویسی ساختار یافته پیروی می کند و با تمام این الگوها می توان برنامه نویسی پایتون را انجام داد.پایتون دارای توابع درونی است که به برنامه نویسان کمک می کند تا کارهای خود را انجام داده و به توسعه برنامه دلخواه خود بپردازند.

زبان پایتون کاربرد های متنوعی از قبیل برنامه نویسی بازی ، وبسایت و برنامه نویسی موبایل دارد.زبان برنامه نویسی پایتون همچنین دارای یک سیستم مدیریت حافظه خودکار است که به ذخیره سازی پویا در برنامه نویسی کمک شایانی می کند.

2- آموزش پایتون برای علم داده و هوش مصنوعی :

زبان پایتون یک زبان تفسیری است بنابراین مزایای زیادی در علم داده خواهد داشت .متخصصین می توانند برنامه های خود را کامپایل کنند بدون اینکه نیاز به تبدیل آن به زبان ماشین باشد.زبان پایتون یک زبان شی گرا نیز می باشد و این به برنامه نویسان امکان می دهد تا برنامه های خود را در ماشین مجازی و شبیه ساز به راحتی اجرا کنند.

برخی ابزارهای شبیه سازی داده نظیر panda ، plotly امکان ساخت گراف های آماری و گرافها و نمودارهای محاوره ای را به برنامه نویسان می دهد.

3- توسعه برنامه های تحت وب :

زبان برنامه نویسی پایتون تغییرات شدیدی در توسعه برنامه های تحت وب ایجاد کرده است. برخی فریم ورک های پایتون نظیر Django ، CherryPy ، Flask به برنامه نویسان وب امکان داده تا با کمک ماژول ها و کتابخانه های مربوطه براحتی برای وب اپلیکیشن های خود برنامه نویس کنند و امکاناتی از قبیل دسترسی به دیتابیس ها ، مدیریت سریع محتوا ، ردگیری خطاها و فرایندهای ضروری را برای برنامه نویسان نرم افزار و متخصصین مربوطه فراهم نموده است.

4- تست وب:

فریم ورک درون ساخت PyUnit امکان تست برنامه های ساخته شده توسط زبان پایتون را فراهم ساخته و اطمینان میدهد که برنامه های ساخته شده به درستی کار می کنند.بنابراین توسعه دهندگان پایتون پیش از ساخت محصول نهایی با کمک این فریم ورک برنامه های وب اپلیکیشن خود را تست می کنند تا برنامه و رابط کاربری آن عیب یابی شده و از هر حیث بی نقص اجرا شود.

5- استخراج داده :

تراش داده یا استخراج داده داده ها را از منابع مختلف در بستر وب بازیابی و سازماندهی می کند و آنها را به داده های ارزشمند تبدیل خواهد کرد.زبان برنامه نویسی پایتون همچنین ابزارهای مختلفی برای یادگیری ماشین ، بازیابی داده ها ، بهبود رتبه سایت در سئو ، جمع آوری داده های تجاری در اختیار برنامه نویسان می گذارد.

6- امنیت سایبری :

هیچ زبانی مانند زبان برنامه نویسی پایتون ، امکانات ویژه ای برای امنیت سایبری را ندارد. پایتون سرعت پاسخ گویی بالایی در هنگام مواجه شدن با تهدیدات امنیتی دارد و کتابخانه های متنوعی مانند NMap و YARA در اختیار برنامه نویسان حوزه امنیت سایبری می گذارد. پایتون همچنین قادر به انجام تست های نفوذ و بررسی نقاط ضعف سیست های تحت وب می باشد.

پیشنیازهای یادگیری و آموزش پایتون کدامند؟

1- یادگیری مفاهیم شی گرایی:

پایتون یک زبان شی گرا است و امکاناتی از قبیل کلاس ها و اشیاء را دارد. بنابراین یادگیری مفاهیم شی گرایی نظیر کلاس ها، متدها ،پلی مرفیسم ، کپسوله کردن و اینترفیس ها کمک خوبی است تا آموزش پایتون را بهینه تر و با سرعت بالاتری یاد بگیرید.

2- الگوریتم ها و ساختار داده ای :

یادگیری الگوریتم ها و انواع ساختارهای داده ای هم از پیشنیازهای یادگیری پایتون می باشد . یادگیری مفاهیمی مانند الگوریتم های مرتب سازی ، گراف ها ، درخت ها ، پشته ها و صف ها می توانند در آموزش پایتون شما را بسیار یاری دهد و یادگیری را برای شما آسانتر و لذت بخش تر کنند ، چه بسا در برنامه نویسی های خود از آن استفاده کرده  و برنامه های پربارتری تولید کنید.

همچنین یادگیری مفاهیمی مثل الگوریتم های مرتب سازی شما را با مسائلی از قبیل حلقه ها ، حلقه های تو در تو ، شرط ها و توابع بازگشتی آشنا می کند.

ویرایشگر ها و IDE های پایتون :

برای مبتدی ها و کسانی که به صورت موقت می خواهند با زبان برنامه نویسی پایتون کار کنند نیازی به نصب IDE نخواهد بود ولی اگر شما تصمیم دارید در زبان برنامه نویسی پایتون حرفه ای شوید و مدت زمان زیادی با آن کار کنید پیشنهاد می شود که یک نرم افزار ویرایشگر یا IDE مربوط به زبان برنامه نویسی پیاتون را حتما نصب کنید.

IDE ها خواص و ویژگی های زیادی از جمله تکمیل خودکار کدها ، مشخص کردن خطاها ، مرتب سازی خودکار و سریع کدها دارند که باعث خوانایی بالا و تمیزی کدها مخصوصا برای برنامه نویسان تازه کار می شود. برخی از ویرایشگرهای محبوب پایتون به شرح زیر است:

1- PyDev:

  • این ویرایشگر قدرتمند شامل ابزارهای مختلفی مانند CPython ، Jython ، IronPython می باشد.
  • پلاگین PyDev امکان کدنویسی پایتون در Eclipse را فراهم می کند.
  • با کمک این ویرایشگر امکان تکمیل خودکار و آنالیز کدها برای برنامه نویسان وجود دارد.

2- PyCharm:

  • این ویرایشگر دارای انجمن و جامعه بزرگی است.
  • امکان مشخص کردن کدها و ویژگی لایو کد برای برنامه نویس ها وجود دارد.
  • امکان ویرایش کد و دیباگ آنها بدون نیاز به برنامه خارجی.

3- Atom :

  • امکان سفارشی سازی رابط کاربری .
  • مستندات کامل ، جامع ، با جزئیات کافی.
  • پشتیبانی از تمام امکانات موجود در VSCode .

4- IDLE :

  • قابل استفاده در دستورات تک خطی .
  • ویرایش سریع و اجرای کدهای پایتون.
  • پشتیبانی از ویژگی های تکمیل خودکار کدها ، تمیز کردن و مرتب سازی کدها.
  • امکان دیباگ کردن و ایجاد Breakpoint در کدها.

از کجا آموزش پایتون را شروع کنم ؟

یادگیری زبان پایتون تنها با کتاب ها و شرکت در دوره های انلاین میسر نیست .یادگیری این زبان با تمرین و تمرین و باز هم تمرین امکان پذیر است.ابتدا شما باید مفاهیم پایه مانند تعریف متغیر ها ، حلقه ها ، عبارات شرطی ، کلاس ها و متدها را فرا بگیرید و باقی مفاهیم پیشرفته تر را در ضمن تمرین و حین کار کردن یاد خواهید گرفت.

در ادامه شما با شرکت در دوره های چالشی کدنویسی می توانید به حل مسائل مربوط به زبان برنامه نویسی پایتون پرداخته و پس از آن مطالب دیگر این زبان را فرا بگیرید. یادگیری حین کار عملی باعث می شود تا شما به سطوح بالاتر برنامه نویسی پایتون برسید.همچنین شرکت در بوت کمپ ها و کلاس های پایتون بسیار برای شما راه گشا خواهد بود.

همچنین شما می توانید از ویدئو های بی شمار سایت یوتیوب بازدید کرده و از این طریق به آموزش پایتون بپردازید. با سرچ ها در موتورهای جستجوگری نظیر گوگل یا یاهو یا بینگو ،شما خواهید توانست به جستجو در مباحثی که نیاز به آموزش بیشتر در پایتون هستید بپردازید.همچنین سایت هایی مانند گیت هاب یا گیت لب وجود دارند که از طریق آنها برنامه نویسان می توانند پروژه های واقعی پایتون را مشاهده کرده و از این راه به آموزش پایتون بپردازندو دنیای واقعی پایتون را لمس کنند.

بریا مطالعه مقاله چگونه یک برنامه نویس فرانت اند شویم کلیک کنید

برخی فریم ورک های موجو در پایتون

1-Django:

Django یک فریم ورک اوپن سورس ، فول استک و رایگان است.برخی ویژگی های کلیدی این فریم ورک به شرح زیر است:

  • این فریم ورک کتابخانه های متنوعی برای کاربردهای مختلف دارد.
  • پشتیبانی از Authentication برای توسعه وب اپلیکیشن ها.
  • پشتیبانی از ORM
  • پشتیبانی از  وب سرور ها .
  • دارای موتور قالب.
  • پشتیبانی از URL Routing.

2- Flask:

Flask یک میکروفریم ورک است که اجازه توسعه وب اپلیکیشن را به راحتی به برنامه نویسان می دهد. برخی ویژگی های آن به شرح زیر است:

  • دیباگر سریع و درونی.
  • پشتیبانی و مدیریت درخواست های HTTP.
  • پشتیبانی از قالب Jinja2.
  • امکان درخواست های Restfull.
  • پشتیبانی از ORM.
  • پشتیبانی از یونی کد.
  • پشتیبانی از Unit Testing.

برای مطالعه مقاله آموزش فلاتر کلیک کنید

سخن پایانی :

در این مقاله ابتدا به مزایای پایتون و اینکه چرا باید به آموزش پایتون روی آورد ، پرداختیم و سپس پیشنیازهای آموزش پایتون را برای شما بازگو کردیم و با ویرایشگرهای مشهور و پرطرفدار پایتون شما را آشنا کردیم و در پایان دو تا از فزیم ورک های پایتون و مزایا و ویژگی های هریک را به شما گفتیم. امیدوارم این مقاله برای شما عزیزان مفید واقع شده باشد.

کد مطلب :1003000200101000715

مطالبی که شاید برای شما جالب باشند:

سلام میتوانم به شما کمک کنم